Henna testfestés

Henna testfestés
GYermekágyas dúlai jelenlét
Henna testfestés

Mi a jelentése? Miért készül a henna?

A henna testfestés szerepe

A henna festés egy évezredek óta alkalmazott módszer a test (és a haj) szépítésére.  Számos kultúrában pl. az észak-afrikai országokban és Indiában is a henna testfestést az életfordulók nagy eseményeihez kapcsolódva alkalmazták, mert a hagyományok szerint áldást és bőséget hoz a viselőjének, és a speciális motívumok védő funkciót is betöltöttek az ártó szellemekkel szemben.

A várandósság idején az anya teste nagy változásokon megy keresztül, aminek legszembetűnőbb jele a pocak gömbölyödése. A hennafestés remek alkalmat nyújt az említett változások ünneplésére, a babának otthont adó testünk babusgatására. Természetesen a pocakod mellett vagy helyett kérheted egyéb testtájaid (pl. a kezed, karod, lábad vagy lábfejed) hennázását is.

Az általam használt alapanyagok

A hennapasztát, amit alkalmazok 100 %-ban organikus alapanyagokból saját kezűleg készítem el: mindössze szárított, porrá őrölt hennalevelet, természetes citromlevet, levendula illóolajat, kevés cukrot (a tapadás biztosítása érdekében) és egy kis vizet tartalmaz. Így a várandósság alatt is biztonsággal alkalmazható.

Praktikus tudnivalók

E

A pocakhennát – a pocak mérete miatt – a várandósság 32-36. hetében a legjobb elkészíttetni. Ha kismamafotózást is terveztek, akkor érdemes a fotózás előtt 4-5 nappal megfesteni a hennát, mert akkorra biztosan eléri a szín a legmélyebb árnyalatát, de akár közvetlenül a hennázás után is készülhetnek fotók, amikor még a paszta rajta van a bőrön.

E

A szín a tenyereken és a talpakon éri el a legsötétebb árnyalatot, mert ott tud egészen mély bőrrétegekbe is behatolni a festék. A várandós pocakon a bőr vékonyabb, így ott némileg enyhébb lesz a szín.

E

A hennapasztát a legjobb eredmény érdekében érdemes 4-8 óra hosszáig a bőrön hagyni, majd szárazon finoman ledörgölni.

E

A festést követő 1-2 napon a színárnyalat narancsosabb, a 3-4. napot követően sötétedik be, és a minta 7-14 nap alatt fokozatosan halványodik el.

Tartósabb lesz a minta, ha

E

a hennafestés előtt 2 nappal finoman leradírozod a bőrt az érintett területen

E

a hennafestést megelőző 24 órában nem viszel fel semmilyen krémet a területre

E

a festést követő 24 órában nem éri víz a mintával fedett bőrt

E

a festés utáni 1-2 hétben nem radírozod a területet és nem dörzsölöd erősen törölközővel

E

ha naponta finoman átkened olívaolajjal a befestett területet

Foglalj időpontot minél hamarabb!

C

Írj bátran, igyekszem mielőbb válaszolni neked!

Írj bátran, igyekszem mielőbb válaszolni neked!